Με τον δήμαρχο Καβάλας, Θεόδωρο Μουριάδη, συναντήθηκαν, μετά από μια πολύ εποικοδομητική σειρά επαφών που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα με αντιπροσωπεία του Δήμου Καβάλας στο Βερολίνο, για θέματα Πολιτισμού και Ανάπτυξης, το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων του Κοινοβουλίου του Βερολίνου, Notker Schweikhardt, η εκπρόσωπος του Γραφείου Θεσσαλονίκης του τομέα Διαχείρισης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, Μαρία Βασιλειάδου και η συνεργάτης του εκπροσώπου του Κοινοβουλίου, διευθύντρια του δικτύου «The Good Media Network», Anna Ramskogler – Witt.
Στη συνάντηση παρέστησαν και τα μέλη της αντιπροσωπείας του Δήμου Καβάλας, που συναντήθηκαν με τα μέλη του τουριστικού και πολιτιστικού οργανισμού του Βερολίνου «Visit Berlin» την περασμένη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα οι αντιδήμαρχοι Τουρισμού και Ανάπτυξης, Παναγιώτης Αγγελίδης και Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης, ο σύμβουλος του Δημάρχου Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Cosmopolis, Άλκης Ζοπόγλου. Και οι δύο συναντήσεις των φορέων, τόσο στο Βερολίνο, όσο και στην Καβάλα, πραγματοποιήθηκαν κατόπιν σχετικής συνδρομής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, με τη σημερινή να θέτει στο επίκεντρο τη δυναμική μιας επικείμενης συνεργασίας των δύο πόλεων στο τομέα του Πολιτισμού και την ανάπτυξης - διεύρυνσης καλλιτεχνικών δράσεων.
Ο κ. Μουριάδης κατά τη διάρκεια της συνάντησης επεσήμανε ότι το Βερολίνο, αποτελεί μια πόλη όπου χτυπά ο παλμός της εποχής, καθώς έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια μια νέα καλλιτεχνική σκηνή, η οποία έλκει κόσμο πέρα από τα σύνορα της Γερμανίας και καθιστά το Βερολίνο ένα νέο κέντρο της σύγχρονης τέχνης. Κτίρια και πολιτιστικοί χώροι και κυρίως η βιομηχανική αισθητική δημιουργούν χώρους συνάντησης νέων τάσεων.
Οι προτάσεις της γερμανικής αντιπροσωπίας με επικεφαλής τον κ. Scweikhard, o οποίος είναι και ανώτατο στέλεχος του πολιτιστικού οργανισμού Visit Berlin, αφορούν σε πρώτη φάση, στην ενίσχυση των υφιστάμενων πολιτιστικών δράσεων των δύο πόλεων σε μια στενή συνεργασία στη βάση «win- win». Σε δεύτερο στάδιο μπορούν να δημιουργηθούν νέες δομές, με τη χρήση των κατάλληλων εργαλείων για να επεκταθεί η πολιτιστική συνεργασία των δύο πλευρών με νέες ιδέες και την αξιοποίηση του καλλιτεχνικού δυναμικού και των πολιτιστικών χώρων. Κυρίως όμως, με επίκεντρο την εξέλιξη της πολιτικής και πρακτικής στον χώρο των εικαστικών τεχνών, της μουσικής και του θεάτρου με τους αξιόλογους φορείς κάθε μορφής τέχνης και στις δύο πόλεις.
Βασική στόχευση είναι και οι δύο πλευρές να αλληλεπιδράσουν στο επίπεδο της καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης, είτε μέσω της φιλοξενίας δράσεων, είτε μέσω της ευρύτερης προβολής στο επίπεδο της συνεργασίας μέσα από την «κοινή γλώσσα» του Πολιτισμού.